Премиерът Гълъб Донев призова депутатите да пристъпят възможно най-бързо към избора на

...
Премиерът Гълъб Донев призова депутатите да пристъпят възможно най-бързо към избора на
Коментари Харесай

Гълъб Донев призова депутатите бързо да пристъпят към избора на председател на 49-ото НС

Премиерът Гълъб Донев призова депутатите да пристъпят допустимо най-бързо към избора на ръководител на 49-ото Народно събрание.

" Днес 49-ото Народно заседание стартира своята работа. Да пожелаем триумф на депутатите в 49-ия парламент, да им пожелаем виновна работа, да пристъпят допустимо най-бързо към може би най-отговорното им решение - избора на ръководител на Народното събрание. Дано това се случи в утрешния ден ", заяви при започване на постоянното съвещание на Министерския съвет служебният министър председател Гълъб Донев. 

В първия пленарен ден депутатите не съумяха да изберат председател на 49-ото Народно събрание и оставиха решението за утрешния парламентарен ден. Номинирани за поста бяха Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от " Възраждане ", само че и двете кандидатури не получиха нужните им гласове, с цел да бъдат определени. Асен Василев от " Продължаваме промяната " пък отправи предложение Народното събрание да се ръководи на ротационен принцип сред ГЕРБ-СДС и коалиция ПП-ДБ като първа и втора политическа мощ, взаимно с ротация на правна комисия, което ще подсигурява, че ще има съвместен надзор. Предложението беше разгледано и на Председателски съвет, само че до решение по този начин и не се стигна.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР